20220531 Van Moer Rombit Webres Mats Palinckx 72
Go to: Ga terug naar News & Events
Geplaatst op 28/12/2022

2 miljoen euro geïnvesteerd in veiligheidstechnologie

Rombit technologie voorkomt heftruckongevallen

De samenwerking tussen Van Moer Logistics en Rombit is een primeur in de sector. De oplossing wordt voor het eerst op grote schaal in de logistieke sector uitgerold over meer dan 300 heftrucks op 10 locaties. Hiermee is Van Moer Logistics de eerste logistieke dienstverlener in de haven die een investering van deze omvang doet met Rombit.

Evert Bulcke, COO Rombit: "De opslag- en distributiesector kent een sterke groei. Helaas neemt ook het aantal ernstige ongevallen toe. Nieuwe oplossingen van eigen bodem combineren begeleiding en technologie. We zijn erg blij dat Van Moer Logistics fors investeert en zo wereldwijd pioniert. Opnieuw staat ons land op de logistieke wereldkaart."

Deel dit artikel

20220531 Van Moer Rombit Webres Mats Palinckx 17
20220531 Van Moer Rombit Webres Mats Palinckx 17

Investering in werknemers

De komende drie jaar worden de heftrucks van Van Moer Logistics geleidelijk uitgerust met Internet of Things (IoT) technologie om de productiviteit, veiligheid en kwaliteit te optimaliseren. We zorgen voor een veiligere werkomgeving. En investeren in training on the job. De oplossingen van Rombit analyseren het rijgedrag en coachen de chauffeur om veiliger te werken. Bovendien waarschuwt het systeem de chauffeurs en voetgangers als een heftruck te dichtbij komt.

Controle en coaching

Concreet monteren we het Rombit-anker op de heftruck. Het anker registreert zowel de parameters van het voertuig als gevaarlijk en opvallend rijgedrag. Deze gegevens versturen tegelijkertijd naar de DriverBox en het platform. De DriverBox helpt de chauffeur door onmiddellijk een klein signaal te geven op de heftruck zelf. Maandelijks zal een coach de gegevens met de chauffeur doornemen en waar nodig begeleiden.

Preventie van botsingen

Coaching van bestuurders gaat hand in hand met het voorkomen van botsingen. De Rombit wearable communiceert via ultrabreedbandtechnologie met een anker op de vrachtwagen. Wanneer een bepaalde afstand niet gerespecteerd wordt, gaat er een alarm af op beide toestellen. Op die manier kan zowel de voetganger als de bestuurder tijdig een melding krijgen en kan een mogelijk ongeval worden vermeden.

Jo Van Moer, Founder & CEO Van Moer Logistics: "Wij zijn overtuigd van het positieve effect dat deze technologie op onze activiteiten heeft. Het is een efficiënte manier om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers te stimuleren."

Veilig rijden is duurzaam rijden

Daarnaast gebruiken we de parameters van het voertuig om het onderhoudsniveau van het voertuig te monitoren. Het aanpassen van de rijstijl levert ook economische voordelen op. Een geoptimaliseerde rijstijl resulteert in minder onderhoud en energiebesparingen tot 25%.

Artikels in de kijker

Menu

Filter
Reset
Department icon
Locatie