Van Moer 2022 006
Go to: Ga terug naar News & Events
Geplaatst op 23/02/2023

Goud en zilveren Ecovadis scores voor tankcontainer en transport

Ecovadis is een onafhankelijk platform, verspreid over 150 sectoren en 110 landen, dat organisaties beoordeelt op hun initiatieven om duurzaam te werken. Op basis van deze analyse geeft Ecovadis het bedrijf een 'duurzaamheidsscore'.

Deel dit artikel

Duurzaamheidsscore

Twee operationele divisies van Van Moer Logistics vernieuwden begin dit jaar hun Ecovadis-score. De bulk- en tankcontainerdivisie behaalde een gouden score (73/100) en de transportdivisie een zilveren score (64/100). Vorig jaar kreeg onze intermodale divisie ook een gouden score (66/100).

Investeren in betere technologie

De bulk- en tankcontainerdivisie in Zwijndrecht investeerde afgelopen jaar ruim 2,8 miljoen euro in de vernieuwing van hun reinigingssporen. Ze maken gebruik van de meest recente technologieën die zowel de prestaties als het verbruik verbeteren.

Daarnaast introduceerde onze transportafdeling de eerste dual-fuel waterstoftruck. Vandaag rijdt 10 procent van de vloot op aardgas en de overige vrachtwagens rijden op de meest recente en zuinige euro 6 motoren. Onze transportafdeling investeert voortdurend in het planningssysteem om zoveel mogelijk lege kilometers te vermijden. Chauffeurs krijgen ook persoonlijke begeleiding om zuinig en veilig te rijden.

Beloning van vele inspanningen

De mooie scores zijn een welkome erkenning van onze inspanningen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, en geven ons extra motivatie om te blijven investeren in een duurzame logistieke keten.

Benieuwd naar onze initiatieven? Neem dan zeker een kijkje in ons duurzaamheidsverslag.

Artikels in de kijker

Menu

Filter
Reset
Department icon
Locatie